Login form

News calendar
«  May 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Search

Main

Registration

Login
Welcome Sveiks nezināmais viesi! | RSS


~LOLIEM.LV~


Friday, 2024-04-26, 5:41 PM
Main » 2008 » May » 15 » Kaķu un suņu rekordi
Kaķu un suņu rekordi
3:29 PM
KAĶU REKORDI

Resnākais kaķis Pašu resnāko kaķi, kura svars tika noteikts precīzi, sauca Himmi; tas piederēja Tomasam Vaizam no Kernsas Kvinslendas štatā Austrālijā. Kad 1986. gada 12. martā kaķis sasniedza 10 gadu un 4 mēnešu vecumu, tā svars bija 21,3 kg.

Mazākais kaķis Himalaju-persiešu kaķis Tinker Tojs piederēja Kartrīnai un Skotam Forbsiem no Teilorvillas, ASV štata Ilinoisas. Tas ir tikai 7 cm augsts un 19 cm garš.

Vecākais kaķis Pats vecākais kaķis, kura vecums ir precīzi noteikts, ir svītrainā Ma; viņa tika iemidzināta, kad tā sasniedza 34 gadu vecumu. Viņas saimniece bija Alisa Sent Džordža Mūra no Devonas pilsētas Drjūsteigtonas Lielbritānijā.

Auglīgākā kaķene Svītrainā kaķene vārdā Dastija no ASV Teksasas štata Bonemas pasaulē laida 420 kaķēnus. Savu pēdējo metienu viņa sarūpēja 1952. gada 12. jūnijā.

Vecākā kaķene, kas laida pasaulē pēcnācējus 1987. gada maijā 30 gadīgā kaķene Kitija, kas piederēja Džordžam Džonstonam no Stafordšīras pilsētas Krokstonas Lielbritānijā, laida pasaulē divus kaķēnus.

Labākais alpīnists 4 mēnešus vecs kaķēns, kas piederēja Žozefīnei Aufdenblatenai no Ženēvas Šveicē, 1950. gada 6. septembrī kopā ar alpīnistu grupu uzrāpās Materhorna virsotnē (4478 m).

Čempions peļu ķeršanā Kaķis vārdā Touzers, kas piederēja kompānijai „Glentaret Distilerry Ltd” Lielbritānijā, savas dzīves laikā nomedīja 28 899 peles. Kaķis nomira 1987. gada 20. martā.

Kaķis, kas pirmais ieguva vārdu Pirmais kaķis, par kuru precīzi zināms, ka tas ir ieguvis vārdu, bija Nedžems (kas nozīmē „mīļš, patīkams”). Šis kaķis dzīvoja Ēģiptes faraona Tutmosa III valdīšanas laikā, 1479-25 pirms mūsu ēras.

Lielākais ceļotājs Hamlets aizšmauca no sava būra Toronto avioreisa laikā, un lidoja nedaudz vairāk par 7 nedēļām, pieveicot gandrīz miljonu kilometru, līdz 1984. gada februārī viņu noķēra, izvelkot no lidmašīnas apšuvuma.

Bagātākais kaķis Blekijs, pēdējais no 15 kaķiem un kaķenēm, kas dzīvoja miljonāra Bena Rī mājā, saņēma mantojumā no sava saimnieka 15 miljonus sterliņu mārciņu.

Dārgākais kaķis Kalifornijas sudrabaini lāsumainais kaķis tika nopirkts par rekordlielu summu - 24 000 dolāriem 1937. gada janvārī.

Slavenākais kaķa kritiens Kaķeni Patrīciju, kad tā bija grūsna, kāds ļauns auto vadītājs 1981. gadā nometa no ASV Oregonas štata Portlendas tilta. Divi makšķernieki izvilka Patrīciju no Viliametriveras ledainā ūdens. Nabaga kaķene zaudēja kaķēnus, bet pati pilnībā atlaba. Pēc šī notikuma viņa vairakkārt tika ielūgta kā viešņa raidījumos par kaķiem un dažādās izstādēs.

SUŅU REKORDI

Smagākais suns Rekorda svaru un garumu sasniedza Angļu mastifs Aijkama Zorba no La-Suzi, kas piederēja Londonā dzīvojošajam Krisam Iraklidesam. Zorbas skausta augstums bija 94 cm, un tās lielākais svars 1989. gada novembrī bija 155,58 kg.

Augstākais skaustā Šamgrets Danzas, kuram pieder skausta augstuma rekords, bija liels vācu dogs, kas piederēja Vendijai un Keitam Komli no Molton-Keijnzas, Begingemšīrā Lielbritānijā. Šī suņa skausta augstums bija 105,4 cm, un svars – 108 kg.

Mazākais suns Mazākais no visiem suņiem – Jorkšīras terjers – pieder Čai Hančankom no Bangkokas, Taizemē. Savā pirmajā dzīves dienā tā augstums bija 11,94 cm, un tā svars bija 481 grams.

Vecākais suns No drošiem avotiem ir zināms, ka pašam vecākajam sunim ir 29 gadi un 5 mēneši. Tas ir Austrālijas ganu suns vārdā Blu, kas pieder Lessam Hollam no Ročesteras, Viktorijas štatā, Austrālijā.

Vertikāla šķēršļa pārvarēšana Augstuma lēciena un rāpšanās pa gludu koka sienu (bez atbalsta līstītēm vai citiem palīglīdzekļiem) rekordu uzstādīja 18 mēnešu vecs pēdu dzinējs Stegs, kas pieder Metjūzu ģimenei no Redrutas, Kornoulas pilsētā, Lielbritānijā. Šis suns 1993. gada septembrī pievarēja 3,72 m augstumu.

Lēciens augstumā Rekords brīvā stila augstuma lēcienos pieder Oliv Oilam, kurš 1996. gada 22. martā ASV Ilinoisas štata Arlington-Haitsā notikušajā izstādē uzlēca 1,5 m augstu.

Lēciens tālumā Glučesteras pilsētā Lielbritānijā, 1849. gadā kurts Bengs aizlēca 9,14 m tālu, sekojot zaķim. Tas pārlēca pār 1,4 m augstiem vārtiem un piezemējās uz ceļa, savainojot sev ķepu.

Vistitulētākais suns Pats lielākais diplomu skaits – 275 – ko nopelnījis viens suns, savācis vācu aitu suns, kucīte Mistika Altana; kādreiz piederējusi Džeinai Fairstounai, tagad tās saimnieks ir Džeimss A. Mozess no ASV Džordžijas štata Alfaretti.

Best-in-show Visvairāk apbalvojumu „Best-in-show” – 203 – ir ieguvusi skotu terjera kucīte Kloza Enkauntera, kuras saimniece ir Sonni Novika no ASV Floridas štata Planteišenas.

Ilgdienētājs Pats ilgākais aktīva dienesta laika rekords – 14 gadi un 8 mēneši – reģistrēts labradora-retrīvera kucītei Sindijai Klio, kas veica suņa - pavadoņa pienākumus. Tās saimnieks bija Izraēlā, Telavivā dzīvojošais Ārons Barns. Sindija Klio nodzīvoja līdz 1987. gada 10. aprīlim.

Suņi - pavadoņi Donna Donna, suns – pavadonis kurliem cilvēkiem, kas piederēja Džonam Hogenam no Primont Pointas Austrālijā, pildīja 10 gadus ilgušu dienestu. Pirms tam tā 8 gadus kalpoja Jaunzēlandē. Donna bija pirmais suns kurlo cilvēku pavadonis, kas saņēma valsts licenci uz 1985. gadā Austrālijā izdotā likuma pamata.

Vērienīgākais suņu gājiens Kranču parādē, kas norisinājās ASV Konetikutas štata Mančestras Uikhemparkā 1996. gada 5. oktobrī, piedalījās 1086 suņi. Viņi nogāja gandrīz 5 km.

Pēdu dzīšana 1925. gadā dobermanpinčers Zauers, ko tika apmācījis detektīvs seržants Herberts Krīgers, izsekoja lopu zagli pa visu Lielo Karu, Dienvidu Āfrikā, noejot 160 km un vadoties tikai pēc ožas.

Narkotiku apkarošanas dienests ASV muitas dienesta suns labradors-retrīvers Snegs, kuru apmācījis tā īpašnieks Džefs Vaicmans, muitas robežpunktā atklāja 118 narkotiku partijas, kuru kopējā vērtība bija 810 miljoni sterliņu mārciņas.

Narkotiku apkarošanas dienests 1988. gada oktobrī Eseksas policijai piederošais vācu aitu suns kādā kotedžā netālu no Harlovas (Eseksas pilsēta Lielbritānijā) atklāja 2 tonnas kaņepju, kuru kopējā vērtība bija 6 miljoni sterliņu mārciņu.

Kvalificētākais pēddzinis Uz zeltainā retrīvera Trepa, kurš dien Floridas policijas departamentā, rēķina ir vairāk kā 100 aizturētu noziedznieku un viņš ir atklājis narkotikas, kuru kopējā vērtība ir gandrīz 6 miljoni dolāru. Reiz, policijas akadēmijā notikušas demonstrācijas laikā Trepam lika sameklēt 10 noslēptus vīstoklīšus ar narkotikām - viņš atrada 11.

Sliktākie dienesta pildītāji 1967. gadā Midlendsā Lielbritānijā, kad policists nopratināja divus aizdomās turamos par narkotiku glabāšanu, suņi Leda un Bojs, kuri bija apmācīti narkotiku meklēšanai, nogūlās pretī aizdomās turamajiem, bet pēc tam aizmiga. Pēc laika tie pamodās un ieķērās kājā sava trenerim brīdī, kad tas centās uzlikt aizturētajiem roku dzelžus.

Labākais žurku ķērājs Laika posmā no 1820. līdz 1824. gadam bulterjers Billijs, kura svars bija 11,8 kg, 17 stundu laikā nogalināja 4000 žurku. 1825. gada 23. aprīlī viņš 5 minūšu un 30 sekunžu laikā iznīcināja 100 žurkas. Tas notika Taftonstrītā Vestminsterē, Londonā, Lielbritānijā.

Vienīgais suns, kurš varētu kļūt par svēto Tautā mājoja mīts par brīnišķīgiem dziedināšanas gadījumiem, kas notika uz franču kurta Sent Gineforda kapa, kurš gāja bojā XIII gadsimtā, glābjot kādu puisēnu no čūskas, par ko cilvēki iecēla šo suni svēto kārtā. Bet baznīca tā arī atteicās šo suni kanonizēt.

Vienīgais karagūsteknis Angļu kara kuģa „Sienāzis” ekipāžas mīluli pointera kucīti Džudiju 1942. gadā saņēma gūstā japāņi, un tā kopā ar visu komandu tika internēta uz karagūstekņu nometni.

Pirmais suns - kinozvaigzne Suns vārdā Rovers 1905. gadā filmējās režisora Sesilija Hepuerta filmā „Rovera izglābtie”.

Slavenākais glābējs Sanbernārs Barijs – visu laiku slavenākais glābējs. Savā 12 gadu ilgajā karjerā Šveices Alpos Barijs izglāba vairāk 40 cilvēkus. Starp viņa izglābtajiem cilvēkiem bija pusnosalis puisēns, kas gulēja zem sniega lavīnas blakus mirušajai mātei. Barijs uzgūlās uz puisēna ķermeņa, lai viņu sasildītu, un laizīja viņa seju tik ilgi, līdz bērns atguva samaņu. Pēc tam suns aizveda puisēnu līdz tuvākajai apdzīvotai vietai. Četrdesmit pirmais nelaimē nokļuvušais Bariju noturēja par plēsīgu zvēru un nošāva.

Pats turīgākais 20. gadsimtā Pats lielākais mantojums, kāds jebkad ir atstāts sunim – 15 miljonus sterliņu mārciņas – 1931. gadā savam pūdelim Tobijam novēlēja Ella Bendela no Ņujorkas, ASV.

Pats turīgākais 21. gadsimtā Par Ginteru IV klīst leģendas. Pirmkārt, viņa īpašumā esot gandrīz 100 miljoni dolāru (citi avoti ir dāsnāki, pieļaujot pat 324 miljonus). Otrkārt, Ginters nebeidz vien piedalīties ekskluzīvās izsolēs.
Bagātību Ginters IV mantojis no sava tēva, Gintera III, kurš savukārt mantojis naudu 1992. gadā, kad mira viņa saimniece, vācu gāfiene Karlota Lībenšteina. Savas dīkās bagātnieka dienas vācu aitu šķirnes redzamākais pārstāvis vadot kopā ar kādu citā sakarā nezināmu rokgrupu „The Burgundians”, kuri savulaik laiduši klajā tikai vienu sen aizmirstu singlu. Viņa pavadoņu skaitā netrūkst arī garkājainu blondīņu, tiesa, nav skaidrs, vai zīmēties fotokameru priekšā vairāk vēlas viņas vai pats suns. Prese sāka interesēties par Ginteru IV, kad 1999. gadā viņa vārdā kāds piedalījās Silvestra Stalones mājas izsolē. Tiesa, māju iegādājās cits. Toties 2000. gada jūlijā Ginters IV samaksāja septiņus ar pusi miljonus par Madonnai piederošo villu Floridā. Daudzi pieļauj, ka šī suņa eksistence ir tikai mīts, kas radīts publicitātes nolūkā. Bet runa tomēr ir par milzīgām summām. Turklāt 2001. gada 11. novembrī suns ir parādījies publikai divu pavadoņu sabiedrībā kādā izsolē Itālijas ziemeļos, kur viņš veiksmīgi ieguva savā īpašumā trifeli, šķiroties no nieka trim miljoniem liru.

Pirmais suns ar savu bankas kontu Aitu suņa Viljamsa saimnieks atvēra uz viņa vārda rēķinu bankā. Vēlāk, spekulējot vērtspapīru biržā, suņa saimnieks sapelnīja savam sunim vairāk kā 100 000 sterliņu mārciņu lielu kapitālu.

Visaugstāk apmaksātā izklaides biznesa zvaigzne Pirmais no deviņiem suņiem, kas tēloja Lesijas lomu pilnmetrāžas filmā, bija Pals. Mūsdienās viņa mazmazmazmazmazdēls „Lesija IX” vārdā Hovards – ir visaugstāk atalgotais suns visā šovbiznesa vēsturē.

Suns, kurš saņem visaugstākos literāta honorārus 1991. gadā springerspaniels Mildreda Kerra, pazīstama kā Millija, nopelnīja četras reizes vairāk, nekā viņas saimnieks – ASV prezidents Džordžs Bušs; viņas autobiogrāfija tika pārdota 400 000 eksemplāros. Millijas grāmatu, ko suns nodiktēja pirmajai lēdijai Barbarai Bušai, dēvē par „dzīves vērojumu Bušu ģimenē no galda apakšas”. Saskaņā ar aplēsēm, ienākumi par grāmatas pārdošanu ir aptuveni 900 000 dolāri.

Views: 2888 | Added by: Administrators
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Site menu

Tag Board

Site friends

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Copyright MyCorp © 2024